Pieczarki z papryką i kiełbasą wiejską
Myślałam o jakiejś odmianie dla moich ulubionych pieczarek. O nowej nucie smaku, o zapachu wyczuwalnym z daleka, o kolorach...
Kilka razy chowałam niemal całą głowę w lodówce żeby się upewnić czy może jest jednak magiczna i sama się zapełnia.
Ale lodówka była uparta i niczym nie chciała mnie zaskoczyć.
Zaczęłam więc smażyć na oliwie pachnące, polskie oczywiście pieczarki, w towarzystwie cebuli. To jest zawsze udany duet!
Potem dodałam zieloną paprykę...
Czosnek? Jak najbardziej!
I co dalej? Czy kiełbasa pasuje do pieczarek?
No przecież pizza albo bigos - powinna pasować. No to myk!
A może jeszcze pomidory? One wedle kuchni greckiej pasują do wszystkiego. Dodałam więc zmiksowane w blenderze.
To były inne pieczarki, w doborowym towarzystwie 🙂
Lubię takie spontaniczne gotowanie.
Smacznego!
Zdjęcia własne by @grecki-bazar-ewy.
Comments