Pieczarki z papryką i kiełbasą wiejską

Myślałam o jakiejś odmianie dla moich ulubionych pieczarek. O nowej nucie smaku, o zapachu wyczuwalnym z daleka, o kolorach...

IMG_20221103_133825.jpg

Kilka razy chowałam niemal całą głowę w lodówce żeby się upewnić czy może jest jednak magiczna i sama się zapełnia.
Ale lodówka była uparta i niczym nie chciała mnie zaskoczyć.

Zaczęłam więc smażyć na oliwie pachnące, polskie oczywiście pieczarki, w towarzystwie cebuli. To jest zawsze udany duet!
IMG_20221102_224915.jpg

IMG_20221102_225119.jpg

Potem dodałam zieloną paprykę...

IMG_20221102_225932.jpg

Czosnek? Jak najbardziej!

I co dalej? Czy kiełbasa pasuje do pieczarek?
No przecież pizza albo bigos - powinna pasować. No to myk!

IMG_20221102_230215.jpg

A może jeszcze pomidory? One wedle kuchni greckiej pasują do wszystkiego. Dodałam więc zmiksowane w blenderze.

IMG_20221102_231638.jpg

To były inne pieczarki, w doborowym towarzystwie 🙂

IMG_20221102_232159.jpg

Lubię takie spontaniczne gotowanie.

Smacznego!

IMG_20221102_232208.jpg

IMG_20221103_133834.jpg

Zdjęcia własne by @grecki-bazar-ewy.