Kasza gryczana z kapustą
Jedliście kiedyś kaszę gryczaną z kapustą jako danie jednogarnkowe?
Ja długo się zastanawiałam jak może wypaść takie połączenie zanim spróbowałam. Okazało się jednak że powstał bardzo dobry obiad 🍽️.
Pierwszy raz bez żadnych ceregieli ugotowałam pokrojoną białą kapustę razem z kaszą. Kaszę dodałam (na oko) po kilkunastu minutach, kiedy kapusta już trochę opadła.
Całość gotowałam do miękkości kaszy bez pokrywki i wcale długo to nie trwało. Dodałam jedynie sól i pieprz - to było na prawdę dobre i szybkie danie. Pomimo moich obaw smaki pasowały do siebie.
Drugi raz wprowadziłam dodatki: boczek parzony, parówki, cebulę i paprykę.
Kapustę ponownie ugotowałam razem z kaszą gryczaną a dodatki usmażyłam osobno na oliwie z oliwek. Na koniec wymieszałam wszystko razem.
Ta wersja też była bardzo dobra.
Wygląda na to że do kapusty z kaszą gryczaną można dodać cokolwiek i zawsze wyjdzie udany posiłek.
Smacznego!
Zdjęcia własne by @grecki-bazar-ewy.
Comments