Pieczeń wieprzowa (January 29 2022)
Przygotowanie pieczeni jest o tyle wygodne, że nie trzeba stać przy garach.
Pieczeń sama się upiecze 😉
Karczek wieprzowy upiekłam w naczyniu żaroodpornym. Dodałam sól, pieprz i musztardę oraz cebulę i czosnek.
Na dno naczynia dałam trochę masła klarowanego, około łyżki.
Na koniec dodałam pół szklanki wody.
Pieczeń piekłam 3 godziny bo kawałek karczku ważył 3 kilo (180 stopni, góra/dół).
Mniej więcej w połowie czasu pieczenia odwróciłam mięso na drugą stronę i na tym skończyła się moja aktywność podczas przygotowywania posiłku na co najmniej dwa dni.
Pieczeń można podawać na ciepło i na zimno z dowolnymi dodatkami.
Smacznego!
Zdjęcia własne by @grecki-bazar-ewy.
This report was published via Actifit app (Android | iOS). Check out the original version here on actifit.io
Comments