Pieczeń z łopatki wieprzowej (December 9 2021)

Wczoraj upiekłam łopatkę wieprzową na kilka dni.

IMG_20211210_144435.jpg

Mięso piekłam w całości w brytfance. Dodałam trochę oliwy z oliwek, sporo pokrojonej cebuli, curry i dużo majeranku z mojego ogrodu oraz trochę wody.

IMG_20211209_111247.jpg

IMG_20211209_111239.jpg

Kiedy po ponad dwóch godzinach mięso było prawie gotowe, pokroiłam je na większe kawałki i piekłam jeszcze trochę.

IMG_20211209_143512.jpg

Bardzo lubię łopatkę bo nie jest sucha po upieczeniu a w smaku przypomina mi trochę golonko.

IMG_20211210_144414.jpg

I tym razem mięso było mięciutkie oraz bardzo dobre.

IMG_20211210_144506.jpg

Jako dodatek podałam gotowane warzywa - kalafior, brokuły i marchewki.

IMG_20211210_144452.jpg

Lubię rozgnieść warzywa w dobrym sosie, z kolej bardzo nie lubię suchych potraw.

IMG_20211210_144512.jpg

Smacznego!

IMG_20211210_144442.jpg

Zdjęcia własne by @grecki-bazar-ewy.


This report was published via Actifit app (Android | iOS). Check out the original version here on actifit.io


09/12/2021
10659
Daily Activity