Pieczeń z łopatki wieprzowej (December 9 2021)
Wczoraj upiekłam łopatkę wieprzową na kilka dni.

Mięso piekłam w całości w brytfance. Dodałam trochę oliwy z oliwek, sporo pokrojonej cebuli, curry i dużo majeranku z mojego ogrodu oraz trochę wody.


Kiedy po ponad dwóch godzinach mięso było prawie gotowe, pokroiłam je na większe kawałki i piekłam jeszcze trochę.

Bardzo lubię łopatkę bo nie jest sucha po upieczeniu a w smaku przypomina mi trochę golonko.

I tym razem mięso było mięciutkie oraz bardzo dobre.

Jako dodatek podałam gotowane warzywa - kalafior, brokuły i marchewki.

Lubię rozgnieść warzywa w dobrym sosie, z kolej bardzo nie lubię suchych potraw.

Smacznego!

Zdjęcia własne by @grecki-bazar-ewy.
This report was published via Actifit app (Android | iOS). Check out the original version here on actifit.io














Comments