Filet z kurczaka + pieczarki, por i szpinak

Znowu zaopatrzyłam się w pieczarki z Polski :)

Razem z pieczarkami zamówiłam pory i wielką torbę szpinaku. Skoro w ogrodzie nic nie chce rosnąć tej jesieni to trzeba kupować zieleninę, trudno.

Z pieczarek, zieleniny i fileta z kurczaka powstał pyszny obiad na dwa dni. Palce lizać!

Pokrojone mięso smażyłam a potem dusiłam do miękkości. Mąż chciał dodatkowo coś na ząb i dołożył dwa grube plastry świeżego boczku z kością.

Osobno smażyłam pokrojone polskie pieczarki.

Do mięsa dodałam przyprawę curry, sól i pieprz.
Kiedy pieczarki były już ładnie zrumienione, dodałam do nich pory pokrojone w talarki, sól i pieprz.

A potem było już z górki...
Zawartość patelni dodałam do garnka z miękkim już mięsem. Wyrzuciłam świeży szpinak, dużo szpinaku!
Całość dusiłam parę minut pod przykryciem a szpinak jak zwykle bardzo się skurczył.

I już!

Oh, jeszcze fetusia ;)

Smacznego!

Zdjęcia własne by @grecki-bazar-ewy.